РФ знищила 70% Торецька: чи зайшли окупанти у місто

Російські окупанти намагалися 14 разів за добу штурмувати Торецьк та селища Нью-Йорк і Північне, повідомив Вадим Філашкін.

Донеччині. Збройні сили України відбили всі ворожі атаки на цьому напрямку. Про це розповів начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін в ефірі телемарафону.

"Ворог у місто Торецьк не зайшов, його там нема. За добу окупант намагався 14 разів штурмувати місто Торецьк, а також селища Нью-Йорк та Північне. Дякувати нашим захисникам – всі атаки ворога були відбиті," - повідомив очільник ОВА.

Філашкін підкреслив, що наразі в місті перебуває близько 3 тисяч людей, які евакуюються надзвичайно повільно. Раніше в місті проживало близько 5,5 тисяч мешканців, але ситуація змусила багатьох покинути свої домівки.

"Два тижні тому там було 5,5 тис. людей. Підрозділи поліції "Білі Янголи" вивозять кожного дня, ризикуючи власним життям, щоб допомогти нашим людям," - наголосив він.

За словами Філашкіна, російські окупанти знищили 70% Торецька обстрілами. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Торецькій міській територіальній громаді загинуло 185 мешканців, ще 565 осіб отримали поранення.

Нагадаємо, що Коментарі" писали окупанти побачили вікно можливостей на одному із напрямків. Російські військові активні на кількох ділянках фронту, вони намагаються просунутись будь-якою ціною через тиск з боку вищого керівництва. Окупанти досягли певних успіхів біля Торецька, підійшовши впритул до міста, заявив в ефірі 24 каналу військовий експерт Олександр Мусієнко.

За його словами, російська армія продовжує активні дії на Донбасі, зосереджуючись на захопленні Торецька та в перспективі Костянтинівки. Метою окупантів є спроба оточити українські війська та просунутись до Костянтинівки, з'єднавшись з угрупованням військ, яке діє в районі Часового Яру.