РФ збирає сила та готує масований наступ: що відомо про напрямки та терміни атаки

РФ треба компенсувати втрати, яких він зазнав за останній час, каже Олександр Коваленко

Російські загарбники планують організувати новий наступальний удар в серпні або вересні, повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Як він продовжив, про це можливо зробити висновок з огляду на темп формування нових частин і набір військ в РФ.

Коваленко каже, що ворогу потрібно компенсувати втрати, які він мав останнім часом, тому влітку очікують формування нових підрозділів, а ще доукомплектацію тих, які ще не сформовані.

Експерт стверджує, що метою Росії є окупація Донеччини та Луганщини та спроба окупації Запорізької області на лівому березі Дніпра.

Перший сценарій:

Атаки Росії можуть бути направлені в сторону Слов'янсько-Краматорської агломерації. Для цього загарбнику потрібно активізуватись на:

· Лиманському;

· Сіверському;

· Бахмутському напрямках.

Другий сценарій:

· Спроби загарбників окупувати Курахове та Вугледар;

· Для цього росіяни мають здобути контроль над дорогою 0532, яка є логістичною артерією від Мар'їнки на Вугледар.

"Ворог зараз намагається створити умови щодо перерізання цієї логістичної артерії в районі Новомихайлівки. Також вони тиснуть у напрямку Побєди та Водяного зі Солодкого. Фактично вони зараз створюють умови для того, щоб тиснути на Вугледар не тільки з півдня, а й із півночі", - уточнив Коваленко.

До того ж експерт наголошує, що агресор може зробити спробу в другому півріччі знову розпочати наступальні дії в районі Куп'янська.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ хоче захопити чотири українські міста. Російські загарбники зуміли зайняти район висот біля міста Часовий Яр Донецької області, з них можна вести зоровий і вогневий контроль над прилеглою територією, повідомив співзасновник проєкту DeepState Роман Погорілий.