РФ зайнялася "перевихованням" українських дітей: що відомо

Ворог намагається промивати мізки українським дітям

У Донецькому університеті ворог створив так званий центр етнополітичної реабілітації, який має на меті "перевиховувати" українських дітей.

Як відзначає Центр національного спротиву, про головну мету так званого центру публічно повідомив колаборант Юрій Ніколаєв. “Українських націоналістів перевиховати не вийде, а ось їхні діти – це наше завдання”, - заявив колаборант.

За даними Центру спротиву, для "перевиховання" окупанти організували масштабний вивіз дітей у табори. Зокрема, понад 12 тисяч українських дітей із тимчасово окупованої Луганщини буде відправлено у різні регіони РФ у період літніх канікул.

Центр національного спротиву нагадав окупантам та їх поплічникам, що такі дії суперечать міжнародному праву, а тому за них доведеться нести відповідальність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сербія, яка вважається дружньою до РФ, з 2022 року експортувала до європейських країн снаряди, які потім потрапляли в Україну. За оцінками видання Financial Times, експорт боєприпасів із Сербії в Україну через треті країни склав близько 800 млн євро. Влада Сербії повідомила, що мала контракти із західними країнами — США, Чехією, Іспанією — на постачання снарядів. У Белграді заявили, що не цікавилися, як ці країни потім використовували снаряди, оскільки "це їхня справа".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що зневіра, яка панує в українському суспільстві, не корелює з реальним станом справ. Обороноздатність України посилюється, а тому підстав для розпачу немає, вважає політолог Андрій Городницький. Крім того, відзначив політолог, Україна підписує з партнерами безпекові договори.