РФ заявляє про "повне оточення" Вугледару: у ЦПД відповіли

У Центрі протидії дезінформації заявили, що бої за місто продовжуються

Російські загарбники заявляють про нібито "повне оточення" Вугледара Донецької області. Але насправді це фейк. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram глави Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленка.

"Росіяни на даний момент брешуть про повне оточення Вугледара", - запевнив глава ЦПД.

Читайте також на порталі "Коментарі" - командування ЗСУ оцінює погрози щодо ситуації в Вугледарі та розглядає два сценарії подальших дій. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів генерал армії України Микола Маломуж.

Генерал звернув увагу, що місто є справді важливим логістичним та оборонним центром, яке має тактичне значення для наших перспектив.

"Це стосується як можливого наступу ворога у напрямку Донбасу, так і утримання логістичного шляху для забезпечення угруповань Донеччини та Запоріжжя. Це альтернативний шлях Кримському, у разі знищення Кримського мосту та поромних переправ. Він може бути одним із альтернативних, поряд з тим, що йде із Маріуполя на Токмак, тобто безпосередньо через Запорізьку область", - прокоментував Маломуж.

На його думку, саме тому російське командування не знімає завдання із захоплення цього центру, щоб зайти з флангів до Покровська, а далі замикаючи наше угруповання у Вугледарі та в низці інших військових частин, просуватися Донецькою областью.

Маломуж зазначив, що ЗСУ мають зміцнені позиції та висоти на цьому напрямі, які дають переваги, але ворог має кількісну та вогневу перевагу.

На думку генерала, другий сценарій – відхід ЗСУ із самого Вугледару, якщо не буде можливості згрупувати достатню кількість вогневих засобів та сил.