Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ відводить свої війська з позицій у південному напрямку: у США назвали 2 причини
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ відводить свої війська з позицій у південному напрямку: у США назвали 2 причини

Є щонайменше дві причини, які пояснюють маневр росіян на півдні України

8 червня 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

Російські війська послаблюють свій тиск у Запорізькій області та виводять частину військ. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в ранковому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

РФ відводить свої війська з позицій у південному напрямку: у США назвали 2 причини

Танки. Фото з відкритих джерел

Американські військові аналітики вважають, що є дві причини, чому російські загарбники вирішили відступити. Перша причина може полягати в тому, що росіяни вирішили провести ротацію і ті частини, які зазнали великих втрат, під час наступу тепер перекидають у тил. Друга причина може полягати в тому, що Росія побоюється стрімкого контрнаступу ЗСУ і тому вирішила посилити свої позиції на північному заході Херсонської області, утримання контролю над якою, як і раніше, для Москви в пріоритеті.

Також експерти звертають увагу на те, що російські загарбники провалили спробу повернути передові позиції на західному березі річки Інгулець. Наразі ця територія під контролем українських військ. Їх позиції досить стійкі.

Зазначимо, першим інформацію про відведення російських військ із Запорізької області озвучив голова Запорізької ОВА Микола Старух. Він тоді припустив, що Росія відводить частину своїх військ у рамках ротації, але ті позиції незабаром спробують зайти нові підрозділи окупантів. Ті війська, що виходять із-під Запоріжжя, переміщуються у бік Херсона.                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі прояснили свою позицію – тепер без України не хочуть обговорювати майбутнє Херсона та Запоріжжя. Пєсков уточнив, що майбутнє цих регіонів не може бути розглянуте також як майбутнє Криму та Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Артур

8 червня 2022, 08:51

Ігор, а ви вже в ЗСУ?

Ігор

8 червня 2022, 08:44

Воювати треба йти на Москву. Росія використала хитрощі. Ніби вони завдають превентивного удару, інакше на них би напала Україна, а вони попередили. Треба показати світу, що така хитрість не врятує агресора від війни. Інакше Зло і тоталітарні режими і далі будуть використовувати таку тактику.


Новини