РФ вдарила по Харкову бомбою підвищеної точності, яку неможливо збити

РФ чудово знала, куди вона б'є і які будуть наслідки

Удар Харкову, не перший і не останній акт терору, повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, російські війська використали для скоєння цього військового злочину плануючі бомби УМПБ Д-30.

"Ці бомби, на відміну від стандартних ФАБ-250/500/1500/3000 з УМПК, відрізняються підвищеною точністю. Тобто, координуючи удар, окупанти чудово знали, куди потраплять їхні засоби ураження і цей удар був навмисним! – заявив Коваленко.

Він наголосив, що УМПБ Д-30 як і класичні ФАБи з УМПК неможливо збити.

"ППО у цьому випадку безсиле. Але можна збивати самі носії або, що ще краще - знищувати їх, коли вони ще на землі", - заявив Коваленко.

Він запитує, скільки має загинути простих українців, скільки має бути покалічено доль і бути зруйновано будинків, щоб західні партнери України нарешті дали Києву дозвіл для завдання ударів углиб Росії на максимум можливостей засобів поразки. Також, каже експерт, потрібно, щоб союзники дозволили збивати російську авіацію в їхньому повітряному просторі, західними засобами ППО.

Окремо скажу, що своїми діями окупаційні війська давно напрошуються на санітарну зону в Білгородській області. Але про це поки що рано говорити. Вирішити б проблему з терором їхньої авіації, а вона поки, як бачимо, не вирішувана", - каже Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що у п'ятницю, 30 серпня, терористична Росія вдарила керованими авіабомбами по цивільній інфраструктурі Харкова. Є загиблі, у тому числі дитина, а також поранені.