РФ тримає у Чорному морі два носії "Калібрів": чи є загроза повторного удару

Раніше, готуючись до атаки, ворог вивів на бойове чергування три надводні ракетоносії, споряджені до 24 ракет типу "Калібр"

Після завершення атаки в Чорному морі продовжує перебувати 8 кораблів, серед яких залишаються 2 надводні ракетоносії з недовикористаним запасом "Калібрів. Як передає видання "Коментарі", про це в офіційному зведенні повідомляє оперативне командування "Південь".

Військові закликають українців з усією серйозністю поставитися до сигналів про повітряну тривогу та не ігнорувати їх. Готуючись до нічної атаки, ворог вивів на бойове чергування три надводні ракетоносії, споряджені до 24 ракет типу "Калібр".

"Застосувавши змішану тактику, протягом ночі ворог атакував територію України дронами-камікадзе, та кількома хвилями ракет різного базування, задіявши авіацію, флот та наземні оперативно-тактичні ракетні комплекси. Основними цілями противника залишалися об'єкти критичної інфраструктури", - повідомили у командуванні.

Підрозділами повітряних командувань "Південь" та "Центр" у зоні відповідальності командування збито 19 ракет різного типу та безпілотник оперативно-тактичного рівня.

Зазначимо, у ніч на 9 березня росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по Україні . По різних містах було випущено 81 ракету, причому вперше це була така різноманітність, включаючи шість ракет "Кинжал". Про що говорить це ракетне божевілля? Чи випадково це сталося після від'їзду з Києва генсека ООН? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на промову Зеленського під час зустрічі з генсеком ООН російські окупанти відповіли ракетними ударами.