РФ прискорює інтеграцію окупованих територій: що сталося

Росія планує прискорити інтеграцію захоплених територій

Російські окупанти планують прискорити процес інтеграції до складу РФ захоплених територій України. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає портал "Коментарі"

За інформацією Центру спротиву, противник прагне до кінця року максимально інтегрувати тимчасово окуповані території півдня і сходу України в єдину систему політичного і правового поля Росії.

Повідомляється, що окупанти мають на меті завершити формування територіальних та федеральних органів так званої виконавчої влади. Відтак, зазначає Центр, російсько-окупаційні адміністрації продовжуватимуть виконувати вказівки з Кремля. Зокрема, йдеться про видачу громадянства РФ мешканцям захоплених територій.

За даними Центру спротиву, наразі окупанти зіткнулися зі значними проблемами щодо набору кваліфікованого кадрового складу, позаяк немає достатньої кількості колаборантів, охочих співпрацювати з росіянами.

Центр національного спротиву нагадав колаборантам та охочим допомагати ворогу, що співпраця з окупаційною владою передбачає покарання відповідно до чинного законодавства України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські війська продовжують перекидати частину своїх сил із Таджикистану в Україну для посилення військових дій. Окупанти атакували біля Сіньківки та Іванівки, а ЗСУ контратакували біля Сіньківки. Російські та українські війська вели позиційні бої на захід від Кремінної, в районі Діброви та Серебрянського лісництва. У цьому районі діють загони російської 201 військової бази (Центральний військовий округ).