РФ приберегла добре навчені резерви: куди їх зараз перекидає

Україна не «стерла» армію РФ у 2022 році

Як каже військовий Кирило Сазонов, зараз багато хто не розуміє, звідки у окупантів беруться резерви, адже була інформація, що професійну армію вторгнення ЗСУ "стерли в нуль" ще 2022 року, а тепер йдуть недосвідчені найманці та мобілізовані. Тим не менш, є інформація про те, що під Часовим Яром і Торецьком воює серйозний супротивник з досвідом, і йдеться про морпіхів і десантників.

На думку Сазонова, у 2022 році ЗСУ "сточили" головний "корпус вторгнення", але далеко не весь склад професійної армії.

"Отже, були резерви контрактників, добре екіпірованих та підготовлених. Можливо, ці два роки їх використовували обмежено, не стираючи "у нуль", як мобілізованих чи набраних по в'язницях. Берегли, не кидали у перших трьох хвилях на штурми. Давали відходити на ротацію, відпочинок та доукомплектування. Наразі активно кидають цей збережений резерв до нас – на Донецьку область", - каже Сазонов.

За його словами, за останні пару місяців, які його 41 бригада захищає Часів Яр та Торецьк із прилеглими населеними пунктами, у полон попадалися у більшості колишні кримінальні злочинці.

"Отже, ці теж ще не закінчилися і воюють. З іншого боку, будь ти чесним цивільним чи карним злочинцем – не важливо. Якщо вони кидають таких масово на штурм, там за кілька тижнів із 10 залишається двоє. За місяць із цих двох – один. Але цей один уже багато чому навчився, виживає і стає серйозним супротивником. Скільки тисяч вони кинули до м'ясорубки? Так ось ті, хто вижив тепер – вже небезпечний і досвідчений ворог. Отак виглядає зараз противник", - розповів Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Путін наказав захопити всю Донецьку область найближчими тижнями.