Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ намагається отримати лояльність на окупованих територіях: хто важливий для Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ намагається отримати лояльність на окупованих територіях: хто важливий для Москви

Москва продовжує вчиняти злочини на окупованих територіях

сьогодні, 19:54
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих територіях росіяни агітують дітей отримувати військові спеціальності. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру національного спротиву. 

РФ намагається отримати лояльність на окупованих територіях: хто важливий для Москви

Фото портал "Коментарі"

У Центрі зазначили, що наступними вихідними, 19 жовтня, у тимчасово окупованому Луганську проведуть так званий день відкритих дверей. Захід проводять з метою  “популяризації” найбільш затребуваних спеціальностей на ринку праці серед старшокласників. Серед таких – різного плану військові спеціальності, а також кваліфікації супутні військовій справі.

“Через подібні заходи та різні освітні програми й пропагандистські заходи росіяни намагаються залучити підлітків до служби в армії, виховуючи в них лояльність до окупаційного режиму. Такі дії спрямовані на те, щоб сформувати з українських дітей майбутніх військових, які підтримуватимуть російську агресію”, — повідомляють у Центрі.

Центр національного спротиву нагадує, що такі дії ворога є частиною ширшої стратегії з русифікації та повної інтеграції молодого покоління в окупаційні структури. Припинити ці злочини Росії можливо тільки після повної деокупації України. 

Нагадаємо, що війська РФ за 2024 рік захопили значну частину територій України. Розміри переважають “успіхи” окупантів за 2023 рік. Дізнатися детальніше про сумну статистику, можна за посиланням.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у селах на тимчасово окупованих територіях зафіксовані чергові випадки призову 18-річних українців, які отримали паспорт РФ.

Таким чином РФ вкотре порушує міжнародне право, яке забороняє призивати до окупаційної армії мешканців захоплених територій, чи навіть долучати їх до військового співробітництва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини