РФ може оточити Харків: що відомо про загрозу удару 120-тисячного "кулака" Кремля

Гетьман оцінив імовірність захоплення Харкова окупантами РФ

"Не можна виключати атаку російських окупантів на Харків, але вона не буде прямолінійною - "в лоб", сказав майор запасу Національної гвардії Олексій Гетьман.

Військовий продовжив, що загарбники довгий час майже такою самою кількістю солдат намагались окупувати Бахмут і Авдіївку, тому, коли згадується про Харків, це реалізувати набагато складніше, сказав військовий в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Однак вони можуть спробувати певним чином оточити місто, створити таку блокаду, тому що в іншому разі вуличні бої в Харкові можуть тривати кілька років", - переконаний експерт.

Гетьман стверджує, що коли РФ хоче окупувати таке місто як Харків, то їм потрібно більше військових формувань, ніж вони мають тепер на цьому напрямку.

"Але якщо росіяни посиляться, то зможуть спробувати це зробити. Загалом зараз на Сумському та Харківському напрямках угруповання росіян становить близько 70 тис. особового складу. Вони можуть робити такі невеликі наступальні дії, десь просуватися... Навіщо вони це роблять? Цілком можливо, що росіяни хочуть створити певний плацдарм. У них планується мобілізація, і вже мобілізовано понад 120 тис. осіб, які можуть бути туди направлені", - завершив експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що з'явився тривожний прогноз щодо наступу РФ на Харківщині. Російські загарбники можуть вийти в тил угруповання українських військ на території Харківщини, що тримає оборону в Куп'янську, повідомив ветеран російсько-української війни, колишній командир роти батальйону Айдар Євген Дикий.

Він не відкидає варіант, що РФ може повернутись на старі позиції, з яких можливо за допомогою ствольної артилерії бити по Харкову.