РФ контратакує на Курщині: якого результату добивається Кремль

РФ збільшує зусилля, щоб витіснити ЗСУ з Курської області

Російська армія активізувалася у Курській області. У випадку досягнення росіянами відчутних успіхів, Україна втратить важливий важіль для переговорів, пише видання The New York Times.

Видання повідомляє, що за останні дні росіяни вбили клин у західний край українського виступу, захопивши щонайменше три села. За даними Black Bird Group, ЗСУ продовжують утримувати близько 300 квадратних миль російської території, тоді як у перші тижні утримували приблизно 400 квадратних миль.

NYT нагадує, що наступ ЗСУ мав дві основні цілі - змусити Кремль відвести війська з інших ділянок фронту на українській території та захопити територію, щоб спонукати Москву сісти за стіл переговорів.

Як заявив аналітик Black Bird Group Еміль Кастехельмі, російські контратаки постійно знижують політичну значущість контрольованої Україною території на Курщині. За його словами, якщо нинішня тенденція збережеться, то українцям, ймовірно, доведеться переглянути свою присутність на Курщині та майбутнє всієї операції.

NYT підсумовує, що Україна може сподіватися використати територію Курської області як розмінну монету на мирних переговорах, але Москва поки що не виявляє бажання брати участь у переговорах, позаяк має перевагу на полі бою.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що за останню добу українська армія спалила чимало бронетехніки росіян в населеному пункті Любимівка Курської області. "За вчорашній день щонайменше 5 спалених одиниць бронетехніки спостерігала аеророзвідка. Також сьогодні впродовж дня противник активно застосував "броню" з десантом на півночі Любимівки, втрачаючи техніку", — повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс".