РФ кардинально змінює підхід до обстрілів України: що буде восени

Ворожі удари літа-осені поточного року суттєво відрізняються від перших ударів РФ.

Росія, з початком повномасштабного вторгнення, постійно вдосконалює тактику обстрілів України, і є прогнози, що восени 2024 року ці атаки можуть стати більш масованими, особливо в період опалювального сезону, коли енергетична інфраструктура буде частіше під прицілом. Експерти, як зазначає видання BBC Україна, мають різні думки щодо інтенсивності обстрілів.

Авіаексперт Валерій Романенко вважає, що інтенсивність ракетних ударів зросте, оскільки Росія не використовує весь потенціал своїх ракет і шукає слабкі місця в системах української протиповітряної оборони (ППО). Водночас військовий оглядач Олександр Коваленко припускає, що кількість атак у вересні навряд чи перевершить серпень, і російські війська, швидше за все, будуть орієнтуватися на опалювальний сезон для нових масованих ударів.

"Вересень за активністю як ракетної компоненти, так і Shahed-131/136 не повинен стати більш інтенсивним, або рівним серпню. Не виключено, що зараз командування російських військ у питаннях ракетних ударів та дронових нальотів більше орієнтуватиметься на опалювальний сезон", – написав Коваленко.

Також є припущення, що Росія може використовувати більше ракет з балістичною траєкторією, особливо якщо отримала військову допомогу від Ірану. Оглядачі вказують, що характер атак 2024 року відрізняється від попередніх періодів. Змінилися засоби, що використовуються для комбінованих ударів, і вибір цілей, що робить удари більш складними та непередбачуваними

"Противник змінив і склад засобів, що використовуються для комбінованих ударів, і характер застосування тих чи інших ракет і дронів, і вибір цілей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в РФ відзвітували про ракетні обстріли українських міст. Росія 3 та 4 вересня завдала масованих ракетних ударів по Полтаві та Львову, внаслідок яких загинуло щонайменше 60 осіб. В офіційній заяві Міністерства оборони Росії прозвучало: "Цілей удару досягнуто. Усі призначені об'єкти уражено". Ця цинічна заява з'явилася після обстрілів, що спричинили значні руйнування в обох містах.