РФ готується до терору: ударів КАБами по мирним містам стане більше

Росія попри те, що має значні запаси КАБів налагодила їх додаткове виробництво

У Росії розгорнули додаткове виробництво авіаційних бомб, що свідчить про наміри російської армії посилити удари по мирному населенню України, заявив в ефірі Freedom директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

Він зазначив, що російські війська почали завдавати ударів по Запоріжжю коригованими авіабомбами (КАБ). На думку Рябиха, найефективнішими методами боротьби з такими бомбами є знищення їхніх носіїв, місць зберігання та виробничих потужностей. Однак він попередив, що у російських сил є значний потенціал для подальшого використання цих боєприпасів.

Експерт наголосив, що у Росії зберігаються великі запаси бомб ще з часів СРСР, а також налагоджено додаткове виробництво нових авіаційних бомб.

“І от якщо говорити про Запоріжжя, то останні наші дослідження свідчать про те, що могла використовуватися на цьому напрямку доволі рідкісна бомба ФАБ-500Т, яка раніше менше використовувалася, але, однак, була вже помічена у використанні по Харкову. І ця бомба спеціально була призначена для того, щоб її несли розвідувально-ударні літаки МіГ-25РБ, особливістю яких була велика швидкість. І ось саме буква “Т” в індексі бомби позначає, що вона термостійка, оскільки її корпус повинен був витримувати величезні температурні навантаження, які могли виникати при температурі до 300 кілометрів на годину. Але, звісно ж, це зараз також може давати змогу противнику розганяти ці бомби до більшої швидкості і, відповідно, отримувати більшу дальність застосування в такий спосіб, щоб вони ось долітали до Запоріжжя”, — сказав експерт.

Він також підкреслив, що налагодження додаткового виробництва таких бомб у Росії вказує на наміри окупантів продовжувати терористичні атаки на українські мирні міста.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, скільки ще часу РФ знищуватиме Харків, Суми та Запоріжжя бомбами.