РФ готує несподіваний удар, а наступ на Харків – вкид

В окупантів буде тільки один напрямок наступу, упевнений Сергій Кузан

Російські загарбники йдуть в атаку на кількох напрямках, і тепер зарано говорити, де саме буде зосереджений їх майбутній наступ, зазначає очільник Українського центру безпеки і співробітництва Сергій Кузан, відповідаючи на запитання Главреда.

Окупанти, на думку експерта, можуть посилитись на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

"Лиманський напрямок їм потрібен, щоб загрожувати з півночі всієї Донецької області, на Бахмутському вони дуже хочуть захопити Часів Яр з метою отримання контролю над важливою висотою. На Авдіївському напрямку, на думку противника, у нас слабкі оборонні укріплення", - зазначив військовий.

Найбільше загарбники атакують на Новопавлівському напрямку – неподалік Мар'їнки.

Зараз, і це відмінність від зимової кампанії, російські військові наступатимуть тільки на одному з напрямків. Загрози наступу на Суми чи Харків є вкидом агресора, щоб заплутати нас і розпорошити сили ЗСУ, переконаний експерт.

"Противник намагається максимально тиражувати вкид щодо наступу на Суми, Харків чи інші міста, щоб дезорієнтувати нас і згодом завдати найнесподіванішого удару. Росіяни продовжуватимуть свої інформаційні атаки: їм потрібно, щоб ми максимально розтягнули свої сили", - завершив Сергій Кузан.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи буде наступ на Харків. Російські загарбники можливо підуть в новий наступ. Багато експертів не виключають просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можливо вказують на підготовку окупантів. Про це розповів військовий аналітик, полковник запасу СБУ Михайло Притула.