РФ готова до захоплення Покровська: США назвали кілька варіантів наступу

Ворог здійснює дві ключові тактичні операції

У рамках настання для захоплення міста Покровськ у Донецькій області російські окупаційні війська здійснюють дві ключові тактичні операції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Перша операція реалізується вздовж лінії Новогродівка-Гродівка на схід від Покровська для захоплення Мирнограду та просування до околиць міста.

Друга тактична операція проводиться вздовж лінії Селидове-Українськ-Гірник на південний схід від Покровська і спрямована на розширення російського угруповання на Покровському напрямку та усунення вразливих місць для контратак з боку українських військ.

Американські експерти переконані, що російське військове командування, ймовірно, розглядає ці тактичні операції як бажані передумови для початку інтенсивних наступальних дій для захоплення Покровська.

У звіті нагадали заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який 29 серпня заявив, що найбільш інтенсивні бої на Покровському напрямку тривають на східних околицях Гродівки (на схід від Покровська), на південний захід від міста біля Красного Яру, в межах Новогродівки (на південний схід від Покровська) та безпосередньо на схід від Селидового біля Михайлівки (на південний схід від Покровська).

"Протягом останніх днів ISW спостерігала російські успіхи в цих районах. Однак російські військові блогери стверджують, що російські війська досягли значніших тактичних успіхів на Покровському напрямку, ніж це доводять візуально підтверджені докази", - йдеться у звіті.

Крім того, у звіті ISW наголошується, що росіяни намагаються зберегти швидкість просування по лінії Новогродівка-Гродівка для оперативного захоплення Мирнограду та виходу на околиці Покровська.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни атакують шаленими темпами: що відбувається у Костянтинівці під Покровськом.