РФ диктуватиме умови врегулювання конфлікту: Фіцо заявив, що не вірить у перемогу України

Прем'єр Словаччини Фіцо вважає, що Україна не переможе окупантів навіть із "усією зброєю світу"

Конфлікт РФ та України неможливо вирішити військовим шляхом і ставка західних країн на постачання Києва зброєю та фінансами провалилася. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Pravda зробив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

"Ми повинні поглянути правді в очі і сказати, що в України недостатньо сил, щоб переламати ситуацію військовим шляхом, і вона не здатна на контрнаступ. Ми можемо влити туди всю зброю світу та гроші, і РФ ніколи не буде переможена у військовому відношенні. Настане рубіж 2023 і 2024 років, і ви побачите, що РФ почне диктувати умови врегулювання цього конфлікту", - вибухнув прогноз Роберт Фіцо.

Щодо антиросійських санкцій словацький прем'єр зазначив, що ця країна зіткнулася з санкціями, які, "звичайно, неприємні її народу", але не слід думати, що російська б'ється головою об стіну, якщо не може купити американський телефон. "Адже купить китайський [телефон], і проблему вирішено", сказав політик.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Чехії Петр Павел закликав європейців перестати говорити про втому від російсько-української війни. Наголосивши, що на це мають право лише воюючі сторони, якими сьогодні виступають РФ та Україна. Він також наголосив, що, якщо дозволити Росії перемогти, це створить загрозу вже європейській безпеці. Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Росія платить надзвичайно високу ціну за свою війну, втративши вже понад 300 тисяч осіб, величезну кількість військової техніки. Але зупинятися Путін не збирається, попередив Столтенберг. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк також закликав співгромадян позбавлятися ілюзій, зазначаючи, що РФ воюватиме, доки не програє. Але, припускаючи, що наші партнери продовжать давати Україні ресурси, незважаючи на свої внутрішні дискусії. Експерти прокоментували для видання "Коментарі" ці заяви та ситуацію на військово-дипломатичних фронтах.