РФ біля Запоріжжя підсилює підрозділи: чи є загроза наступу росіян

На Запорізькому напрямку армія країни-агресорки Росії продовжує накопичувати сили на Запорізькому напрямку.

Депутат Запорізької міської ради Дмитро Кирильчук заявив, що російські окупаційні війська не мають шансів прорватися на Запорізькому напрямку, попри певне підсилення підрозділів противника. Про це він повідомив в інтерв'ю для "Еспресо".

За його словами, російські сили нарощують присутність підрозділів, зокрема, підрозділів "Шторм-Z", які фактично стають приватною армією Росії. Він відзначив, що українські захисники успішно протидіють цим загонам, які мають добре екіпіровані кадри з кевларовим захистом, що свідчить про підтримку цих формувань з боку державних структур РФ.

Коментуючи заяву речника ОУВ "Таврія" Олександра Волошина про підготовку російських військ до штурмових дій, Кирильчук зазначив, що ворог не готується до повномасштабного наступу, а саме до локальних штурмів. Зокрема, росіяни активізувалися на Роботинському виступі та на ділянці біля Кам’янського, проте для проведення наступальних дій у них недостатньо сил.

"Як відомо, на Запорізькому напрямку росіяни продовжують накопичувати сили. У них все відбувається в плановому порядку, зокрема, ротації, підтягування резервів тощо. Але ключове - вони готуються саме до штурмових дій, а не до наступу. Зараз росіяни активізувалися на Роботинському виступі, а також на ділянці Кам’янського. Але для наступу їх не вистачить. ЗСУ приведені у відповідну готовність. Ситуація не є такою, що ворог на грані прориву. Прорватися вони ні в якому разі там не зможуть. В цілому ситуація контрольована. Росіяни продовжують штурмувати, але завдяки ЗСУ успіху не мають", - сказав він.

Депутат наголосив, що ЗСУ перебувають у стані готовності й ситуація на Запорізькому напрямку контрольована. Попри активність противника, українські війська не дозволяють ворогу досягти успіхів, і прорватися окупантам не вдасться.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ продовжує підходити до Покровська та захопила ще 2 села. Російські війська захопили два села на Покровському напрямку та наблизилися на 9 км до міста Покровськ у Донецькій області. Про це повідомив експерт з аналізу відкритих даних видання BILD Юліан Рьопке.