Резніков розповів, як відбуватимуться мирні переговори про припинення війни в Україні

Міністр оборони наголосив, за спиною України про мир ніхто домовлятися не буде

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що коли настане час справжніх розмов про мир, все одно диктуватиме умови і переговорів, і умови миру буде Україна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву глава Міноборони зробив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Якщо Китай сказав: "Ми гравець", відповідно знаходиться гравець, який готовий нас представляти, мовляв: "Ну, поговоримо", - зазначив Олексій Резніков.

"(Ред. – Україна) Говоритиме: "Ми хочемо, щоб за нашим столом сіли американці, британці, французи, німці, турки, поляки. Ми хочемо, щоб це була коаліція країн, які готові взяти на себе зобов’язання забезпечити нам безпеку завтра", - заявив міністр.

Резніков додав, що Україна має план з 10 пунктів, озвучений президентом Зеленським. Це наша позиція. А те, що ще якісь країни пропонують, свідчить, що Росія мріє про переговори, шукає варіанти.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому все ж таки відбулися телефонні переговори Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна – які від них очікування. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому у США з'явився проект резолюції про перемогу України у війні – у чому важливість. Чому тепер, навіть якщо представник республіканців опиниться в Білому домі, він не зможе просувати мирні переговори з Путіним та його оточенням. Експерти поділилися своєю думкою в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.

Раніше "Коментарі" писали - чому лояльні до РФ країни просувають тему переговорів – як завадити планам Кремля.