Резніков різко відреагував на звіт Amnesty International про порушення законів війни Україною

В Amnesty International звинуватили Україну у порушенні законів війни

В Україні дуже різко коментують матеріал організації Amnesty International, яка заявила, що нібито Україна розміщує бойову техніку та інші озброєння в школах, лікарнях. Міністр оборон України Олексій Резніков назвав такі заяви доказом втрати адекватності, адже агресію Росії такі повідомлення прирівнюють до самозахисту України. Таку заяву він зробив у Facebook.

"Це - свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет. Порівняти будь-які спроби навіть побіжно - неспровоковану російську агресію і український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International",- попередив міністр.

Також Резніков зазначив, що організація Amnesty International, яка опублікувала такий звіт, ставить під сумнів право українського народу захищатися від геноциду і боронити своє житло та життя. Очільник оборонного відомства вважає, що такі дії "є збоченням, в які б правові конструкції його не маскували".

"Ми всебічно аналізуємо і даємо оцінку, в тому числі - юридичну, подіям на війні, як того вимагають наші зобов'язання. Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників. Україна - правова держава. Це я, як юрист кажу", - наголосив Резніков.

Відомо, що сьогодні правозахисна організація Amnesty International оприлюднила звіт, де звинуватила ЗСУ у нібито порушенні законів війни. Заявивши, що вони "ставлять під загрозу життя населення, розміщуючи бойову техніку і озброєння в школах і лікарнях".

Варто зазначити, що на цю заяву вже відреагувало чимало українських політиків.