Резніков пропонує, щоб держслужбовці проходили військову підготовку

Резніков вважає, що такі вимоги повинні поширюватися для роботи на державній службі і в судах

Очільник оборонного відомства України Олексій Резніков виступив із новою заявою про запровадження військової підготовки для людей, які збираються балотуватися на виборні посади, зокрема, й до парламенту. Про це міністр оборони написав у своїй статті на сайті видання "Українська правда".

На думку Резнікова, військова підготовка має бути обов'язковою вимогою для усіх, хто прагне працювати на державних посадах.

"Наявність військової підготовки має стати однією з обов'язкових вимог для роботи на державній службі, а також для балотування на виборні посади в органах місцевого самоврядування, в парламент, суди тощо", - вважає Резніков.

Міністр оборони вважає, що усі сфери в Україні варто проаналізувати крізь призму необхідності бути готовим до оборони.

"Можна застосувати до цих процесів термін "розумна мілітаризація". Адже "мілітаризація" в Ізраїлі, Швеції, Швейцарії з одного боку та Росії і Північній Кореї з іншого мають принципові відмінності. Важливо не втратити суть", - зазначив посадовець.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Резніков назвав помилку 2008 року, не здійснивши яку світ міг не допустити війни в Україні. Війни ні в Грузії, ні в Україні не було б, якби країни НАТО не виявили слабкості у 2008 році та дали свою згоду на прийняття України до Північноатлантичного Альянсу. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю Військовому телебаченню. Міністр також вважає, що до війни в Україні призвела довірливість самих українців, які щиро вірили в дружбу зі своїм східним сусідом і ніколи не могли подумати про те, що РФ зважиться на таку відкриту війну.