Рашисти поцілили в психоневрологічний інтернат, де було майже дві сотні людей (ВІДЕО)

Фактично добу надзвичайники рятували пацієнтів психоневрологічного інтернату, що потрапили під обстріл

Минулої доби на Сумщині рятувальники надавали найрізноманітнішу допомогу підопічним психоневрологічного інтернату, що зазнав ворожого авіаційного удару, пишуть "Коментарі".

"Російська армія вчергове нанесла ураження з повітря по прикордонню Сумської області. Близько 22:40 15 квітня зафіксовано авіаудар, ймовірно керована бомба, в комунальну установу в Шосткінському районі, - оприлюднив першу інформацію начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюк за інформацією ОК "Північ". - Попередньо, поранена цивільна особа".

Надзвичайники, які разом з правоохоронцями одразу прибули на місце авіаудару, приступили до рятувальних робіт. Будівля психоневрологічного інтернату зазнала значних пошкоджень.

На щастя, людей під завалами не було виявлено. Окрім проведення аварійно – пошукових робіт надзвичайники здійснювали пошук вцілілого майна, медичних засобів та документації установи.

"Паралельно з цим рятувальники транспортували до підготовлених карет швидкої допомоги підопічних інтернату, які не могли самостійно пересуватись, - розповідають в пресслужбі ДСНС області. - Загалом більше ніж 160 підопічних інтернату були евакуйовані в більш безпечні місця".

Спільно з представниками органів місцевого самоврядування для переміщення підопічних підготували спеціальний транспорт. Співробітники ДСНС та персонал інтернату допомогли постраждалим сісти в автобуси.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що запас високоточних ракет у російських військ близький до критично малого, вони намагаються заощаджувати їх, але ракетна небезпека для України зараз висока.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що президент Росії Володимир Путін вкотре висловився про війну проти України. Глава Кремля назвав її "очевидним пріоритетом" для російських загарбників.

Читайте також на сайті "Коментарі" – Президент провів Ставку: Про що говорили цього разу.