Рашисти почали формувати в Україні "всєросійський корпус спасатєлєй" - Генштаб

В Мелітополі

В Мелітополі Запорізької області, у місцевій школі, для дітей з усього міста начебто на "добровільній основі" планується прийняття присяги “юнармійців”. Про це повідомляють "Коментарі", з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ. За даними українських військових, на базі вказаного навчального закладу окупанти також планують створити так званий “всєросійський корпус спасатєлєй”.

"Юнармія" - російська молодіжна мілітарна організація, створена в 2016 році Міністерством оборони РФ. До неї приймають дітей віком від 8 років, яких вчать користуватися зброєю, водять на екскурсії до військових частин та схиляють до ідеології "російського світу". Експерти порівнюють цю організацію з нацистським гітлерюгендом. 20 березня 2022 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Росія має намір відправити 17-18-річних юнармійців брати участь у російському вторгненні в Україну, та опублікувало відповідний наказ. У зв'язку з російським вторгненням в Україну в 2022 році, 21 липня 2022 року Європейський Союз запровадив санкції проти "Юнармії".

Окрім цього, рашисти, використовуючи гуманітарну кризу у окупованому Мелітополі, схиляють місцевих мешканців за продовольчі пайки до обладнання позицій навколо міста.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що окупанти здійснюють поквартирний обхід помешкань в Мелітополі, під час якого вимагають пред'явити оригінали документів, які посвідчують право власності на квартиру. Тим, хто не може цього зробити погрожують виселенням для вселення у їх квартири російських мобілізованих. Також окупанти агітують мешканців сіл Мелітопольского района евакуюватися або переселятися до бомбосховищ.