Ракетний удар РФ по Україні: названо загальну кількість жертв

Загинули громадянські люди у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові та Запоріжжі

Поліція інформує про 12 загиблих та 76 поранених людей внаслідок сьогоднішнього масованого обстрілу України, але ще тривають пошуково-рятувальні операції, не всім людям вдалося дістати з-під завалів. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Так, за інформацією міністра, у столиці під ракетний обстріл потрапили Святошинський, Подільський та Шевченківський райони. Внаслідок цього пошкоджено цивільну інфраструктуру, автомобілі, складські приміщення. Загинуло 2 людей, 18 травмовано.

У Львівській області завдано ракетних ударів по місту Львів. Вибухом пошкоджено багатоквартирний будинок та інфраструктуру. 1 особа загинула, 9 поранених.

На Дніпропетровщині ворог потрапив торговим центром, в обласному центрі загинуло 5 і травмовано 15 людей. Також є попадання по пологовому будинку. Підрозділи ДСНС врятували 4 пацієнтки.

"Одеська область: є потрапляння до триповерхового будинку, під завалами, можливо, знаходяться люди. Також в Одесі пошкоджено ще як мінімум два будинки. З житлового 17-поверхівки ДСНС врятували 23 особи. Всього 2 особи загинули, 15 поранені", - констатує Клименко .

Крім того, Харківську область ворог почав обстрілювати ще на світанку. Там внаслідок влучень снарядів одна людина загинула, дев'ять – отримали поранення, медики надають допомогу на місці.

Також окупанти завдали ракетних ударів по інфраструктурним об'єктам Запоріжжя. 1 особа загинула, 10 поранено.

Рятувальники, поліцейські, нацгвардійці залучені до ліквідації наслідків ударів по всій Україні – гасять пожежі, рятують, підтримують постраждалих. Працюють психологи ДСНС та поліції. Усі дані щодо постраждалих можуть оперативно змінюватися, підсумував Клименко.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія вранці 29 грудня завдала масованого удару по Україні: у Києві, Львові, Одесі, Харкові та низці інших міст лунали вибухи.