Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетні атаки на Одесу: чому Росія постійно атакує місто, який план в Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетні атаки на Одесу: чому Росія постійно атакує місто, який план в Кремля

Росіяни мріють захопити коридор до Придністров'я й Молдови

2 травня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Російська окупаційна  армія  обстрілює Одесу ракетами, щоб  городяни покинули місто.

Ракетні атаки на Одесу: чому Росія постійно атакує місто, який план в Кремля

Ракетна атака на Одесу (фото з відкритих джерел)

"Ударами по Одесі росіяни намагаються підготувати плацдарм для можливої атаки. Тому що вони мріють захопити коридор до Придністров'я й Молдови — це їхній стратегічний задум. Росіяни намагаються витіснити мешканців з Одеси. Тому, вони б'ють по жилих кварталах касетними боєприпасами. Тобто їхня мета, щоб одесити залишили місто. Ось, що робить "русскій мір", — розповів  під час ефіру на телеканалі "Еспресо"  полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула.

Але при цьому він заспокоює, що окупаційні війська  не мають ресурсів, аби захопити Одесу. В цьому  не є підмогою  флот, який переховують у Новоросійську, а йти сушею вони теж не зможуть.

"Росіяни не можуть дійти до Одеси за допомогою Чорноморського флоту, який сховався у Новоросійську. Вони не можуть дійти до Одеси суходолом, тому вони б'ють ракетами. Тільки таким чином росіяни можуть щось показати, і це має пропагандистський характер щодо підготовки до майбутньої мобілізації у Росії", — підсумовує  Притула.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що потрібно РФ, щоб захопити Харків, Суми та ОдесуОкупанти розповідають про те, що вони готові наступати на Харків, Суми, захопити Херсон, Миколаїв та Одесу. 

Щоб розвіяти міф про те, що окупантам це під силу, Олександр Коваленко навів приклад Авдіївки. За його словами, в ході наступу на місто, яке має площу 29 км², окупанти використали від 60 до 80 тисяч військових, при цьому ще 10 тисяч були в резерві. При цьому, наголосив Коваленко, для захоплення Авдіївки окупанти застосували понад 450 танків, понад 1300 ББМ, близько 1200 одиниць ствольної артилерії та до 300 одиниць РСЗВ.  
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 травня 2024, 20:42

Неймовірна карма від юдейського правління: Кернес Труханов Філатов ... А ще звичайна помста російсько- мовним і лояльним східнякам за покору свавіллю західним нацистським недобиткам. Як можна було підкоритись ідеології бандерівщини і поліцайщіні з вишеватшіною тих, хто ніколи не мав досягнень і жив корупцією крадіжками контрабандою тощо? Бачили очі кого слухали вуха? - маєте те, що маєте!


Новини