ПВК "Вагнер" відступають з Бахмута: відомо, хто замінить вагнерівців – ISW

Аналіз Інституту вивчення війни вказує на переміщення російських військ на сході України.

Інститут вивчення війни проаналізував повідомлення останнього тижня та прийшов до висновку, що російські війська починають перегрупування на сході України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ISW.

Аналіз ISW показує, що ПВК "Вагнер" виходять з Бахмута для перегрупування, а їх місце замінять російські регулярні війська та бойовики з інших тимчасово окупованих територій України.

"Найманці Групи "Вагнера" відступають з Бахмута, щоб відновитися та перегрупуватися в тилу, оскільки російські наступальні операції в місті та навколо нього зменшуються", - йдеться у звіті Інститут вивчення війни.

ISW вказують на заяви українського військового керівництва, яке повідомило про скорочення наступальних операцій з боку РФ, окрім того, українські військові займають позиції на висотах з півдня та півночі Бахмута. Секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов запевнив, що вагнерівці виходять з міста для перегрупування, а власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вкотре повторив, що його війська залишають українське місто. Таким чином, заяви Пригожина правдиві, враховуючи зменшення наступальних дій РФ.

Інститут вивчення війни вказує, що військові формування з "ДНР" можуть бути залучені для заміни ПВК "Вагнер" у самому Бахмуті, тоді як регулярні формування російської армії будуть переміщенні на фланги міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянин, який розповідав про воєнні злочини вагнерівців в Україні висловив бажання повернутись до Росії.

Також "Коментарі" писав про тривожне повідомлення з Пентагону щодо контролю над Бахмутом.