ПВК "Вагнер" проводить міжнародну кампанію для залучення добровольців

Російська приватна компанія "Вагнер" намагається залучити до своєї організації людей з різних країн світу.

Після значних втрат в Україні російські найманці почали активно використовувати американські соціальні мережі, щоб залучити до своїх лав новобранців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Згідно з даними британської дослідницької групи Logically, яка займається дезінформацією, ПВК "Вагнер" використовує соцмережі Twitter і Facebook для вербування операторів дронів, медиків та іншого персоналу для допомоги у війні проти України.

Logically знайшли щонайменше 60 дописів десятками різних мов, включно з іспанською, французькою та в’єтнамською, які закликали вступити до групи "Вагнера" та отримувати зарплату 2800 євро, а також мати пільги та додаткові бонусні виплати.

Дослідники пов’язали дописи в американських соцмережах з постами у Telegram та VK і дійшли висновку, що вони використовують точно такі ж формулювання. Окрім того, принаймні два номери були вказаних у публікаціях були пов’язані з ПВК "Вагнер".

Повідомлення, які закликають до насильства та пропаганда російських нападів на Україну в Twitter і Facebook ймовірно є порушенням умов, а соцмережі мали блокувати такі дописи. Видання Politico стверджує, що Twitter відповів на запит щодо цієї ситуації емодзі какашки. Минулого тижня компанія вийшла з Хартії Європейського Союзу про боротьбу з дезінформацією. Компанія Meta, який належить Facebook вказали, що ПВК "Вагнер" є небезпечною організацією, тому вона не може бути присутня у цій соцмережі. Представники Facebook повідомили, що видаляють повідомлення, які схвалюють діяльність і підтримку вагнерівців.

Наразі з 60 досліджених повідомлень Facebook видалив два, а 58 досі залишаються активними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пригожин різко критикує Міноборони РФ через атаку дронів по Москві.

Також "Коментарі" писали, що ПВК "Вагнер" відступають з Бахмута: відомо, хто замінить вагнерівців.