Путіну зараз переговори не потрібні: що він хоче досягнути

Путні каже, що хоче переговорів, але це – брехня, вважає громадський активіст Валерій Пекар

Кремлівському диктатору Володимиру Путіну не потрібні переговори зараз, йому потрібна війна на виснаження до моменту, коли ми будемо готові на його умови, про це заявив громадський активіст Валерій Пекар.

"Коли Путін каже, що готовий до переговорів, не вірте (запам'ятайте просте правило: якщо кеґебешник щось каже, то він бреше). Атаки неточною зброєю по міській забудові - воєнний злочин сам по собі, його мета - посіяти страх, зневіру, апатію. Не треба робити Путіну таких подарунків", - відзначив Пекар.

За його словами, мир можливий, але ненадовго: Росія завжди порушує домовленості, але війна не вічна.

"Хтось має здохнути - або ми, або вони. Хто перший здох, той програв, такі тут правила. Їхня мета - кінець нашої державності (маріонетковий уряд на кшталт УРСР), наша мета - кінець їхньої державності (деімперіалізація, тобто припинення існування імперії)", - відзначив Пекар.

За його словами, в таких умовах політичні лідери повинні припинити думати про вибори, рейтинги, другий термін та концентрацію влади, а також перемкнутися на режим "все для перемоги" й увійти в історію переможцями.

Пекар говорить, що кожному потрібно присвятити всі можливі сили перемозі - в лавах Сил оборони, у волонтерських рухах тощо, залежно від особистих можливостей.

"Якщо кеґебешник хоче від вас чогось - робіть навпаки", - відзначив Пекар.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 8 липня росіяни цілеспрямовано вдарили по дитячій лікарні "Охматдит".

Разом з тим, у Міноборони країни-агресора стверджують, що вони завдали масованого ракетного удару виключно по військовим об’єктам України. Там цинічно стверджують, що, буцімто, руйнування лікарні, це результат роботи української ППО. Втім, цю інформацію категорично спростовують аналітики, які проаналізували відео влучання ракети в лікарню. На ньому чітко видно, що ракету не збивали, і вона летить за встановленим курсом.

При цьому нардеп Богдан Яременко вважає, що далі буде тільки страшніше, адже РФ хоче так залякати Україну і світ, щоб у неї благали про мир.