Путін заявив про оточення тисяч українських військових на Курщині: чи це так

Диктатор Путін заявив, що дві тисячі українських військових нібито потрапили в оточення на Курщині і не можуть вирватися з нього

Кремлівський диктатор Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС заявив, що частина підрозділів української армії в Курській області нібито потрапили в оточення. За його словами, мова нібито йде про дві тисячі військових.

"Російська армія приступила до ліквідації цього угруповання", - заявив Путін.

При цьому диктатор додав, що нібито всі спроби українських військових вирватися з оточення зазнають поразки.

Крім того, Путін також заявив, що російські підрозділи нібито впевнено просуваються вперед на всій лінії бойового зіткнення у зоні військової операції.

На цю інформацію відреагував військовий оглядач групи "Інформаційний опір".

" Ось дивлюся я на зону контролю Сил оборони в Курській області і якось у жодному з місць не бачу оточення... Цікаво, КДБшний паперовий черв'як взагалі знає, що таке оточення?" - запитує експерт.

За його словами, є два основні види оточення – оперативне та тактичне. Оперативне оточення, каже Коваленко, це становище підрозділу, коли воно ізольоване від основної групи військ, внаслідок чого не може отримувати постачання або забезпечити собі вихід із зони ізоляції, але має свободу маневру. Тактичне, все те саме, тільки за відсутності свободи маневру.

"Ще раз, дивимося на карту бойових дій у Курській області та знаходимо на ній ділянки, де фіксується оперативне, або тактичне оточення. Таких ділянок не фіксується. Сідай, Вова – двійка", - додав Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що за останніми даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські військові знову просуваються в Курській області.