Путін заявив про готовність до переговорів: чи можливе закінчення війни

Путін висловився про переговори з Україною. Чи може це стати шансом закінчити війну та сприяти становленню справжньо миру.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Москва готова до мирних переговорів для закінчення війни в Україні та назвав свої умови. Центр протидії дезінформації (ЦПД) проаналізував заяви Путіна та вказує, що очільник Кремля насправді не готовий до переговорів, а хоче капітуляції України.

Володимир Путін після боїв у Курській області заявляв, що можливість переговорів "неактуальна" та "неможлива". Однак у нещодавній заяві російський диктатор зазначив, що "росія ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною" та наголосив, що переговори мають бути лише на основі "узгоджених у Стамбулі параметрів".

Як вказує Центр протидії дезінформації, насправді Путін лише створює видимість готовності до переговорів, а все, до чого він на сьогодні дійсно прагне – це капітуляція України. Для цього російський диктатор маніпулює ефемерними "стамбульськими домовленостями" в російському трактуванні. Керівник ЦПД лейтенант Андрій Коваленко вважає, що заяви Путіна лише "ширма миру".

"Не варто плутати поняття миру й капітуляції, бо путіну потрібна саме капітуляція України", – стверджує Коваленко.

За його словами, Україні потрібен мир, але справедливий, за нормами міжнародного права, на що Путін не готовий.

"Усі розмови про Стамбул-2022 не повернуть зруйнований Бахмут, тому він бреше. Йому потрібна наша капітуляція. А розмови про мир – це пастки", – додав Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський заявив про прагнення України до закінчення війни та розповів про план перемоги.

Також "Коментарі" писали, що у США пояснили, чому Путін не йде на переговори з Україною