"Путін вже благає про перемовини": Лукашенко розкрив настрої російського диктатора

Олександр Лукашен виказав настрій Путіна щодо мирних переговорів з Україною, вважає український лейтенант Андрій Коваленко.

Олександр Лукашенко закликав Україну сісти за стіл переговорів, щоб почати процес закінчення війни з Росією. За словами керівника Центру протидії дезінформації РНБО Андрія Коваленка, такі заяви Лукашенка свідчать про "благання Путіна до переговорів".

Керівника Центру протидії дезінформації Андрій Ковалено проаналізував інтерв’ю білоруського диктатора Олександра Лукашенка щодо війни в Україні та його заяв про необхідність мирних переговорів.

"Якщо перекладати все, що сказав Лукашенко на людську мову - це сигнал, що Путін вже благає про перемовини. Бо в довгу промову Лукашенка закладено, що "мета СВО вже досягнута"", - вважає Коваленко.

В інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ Олександр Лукашенко закликав до мирних переговорів між Україною та Росію. За його словами, основою таких переговорів можуть стати ідеї, які прозвучали в Стамбулі у березні 2022 року.

"Якщо сісти за стіл переговорів, одразу питання: з чого почати? Він (Путін) правильно, від землі, розумно запропонував - почнімо з того, на чому закінчили в Стамбулі. Давайте розгорнемо цей зошит, де підписалися, фактично парафували переговорники, керівники з вашого боку. Так, на землі змінилася ситуація, але з цього можна почати. Почати обговорювати", - сказав Лукашенко.

Також Лукашенко вважає, що цілі війни Росії в Україні нібито досягнуто, зокрема денацифікації, бо "нема там уже цих нациків". Далі білоруський диктатор пригрозив, що подібні ситуація, як військова операція в Курській області буде посилювати ескалацію, яка призведе до "знищення України".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в цьому ж таки інтерв'ю Лукашенко заявив про радість України від того, що Росія застосувала б ядерну зброю. Також білоруський диктатор розповів про своє пророцтво про Росію, яке збулось, хоч самі росіяни насміхались з його слів.

Також "Коментарі" писали, що Путін змінив позицію щодо мирних переговорів з Україною та відмовляється від свого ультиматуму.