Путін вважав, що Україна розвалиться: у Британії розповіли, чого чекає президент РФ сьогодні

Девід Кемерон розповів, що сьогодні план Путіна у війні в Україні це спробувати "перечекати" ситуацію.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон висловився про плани Путіна щодо України. За його словами Путін сподівається "перечекати" війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Союзники по НАТО зробили кілька заяв щодо війни в Україні. Очільник МЗС Великої Британії розповів, що очікував Путін, коли почав війну в Україні та висловив своє припущення щодо подальших планів російського диктатора.

"Путін спершу вважав, що НАТО буде розділеним і Україна розвалиться. Зараз він вважає, що він може перечекати цю війну в Україні", - говорить Девід Кемерон та додає , що Путін "помилявся тоді і він помиляється зараз".

Британський міністр наголосив, що його країна та інші партнери по НАТО не будуть припиняти приділяти увагу російській агресії проти України. Кемерон додав, що Велика Британія буде й надалі на боці України та просуватиме мир в Європі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц також виступив зі зверненням у якому закликав й надалі підтримувати Україну, адже це має "екзистенційне значення" для Європи. За словами Шольца ніхто з європейських країн "не хоче уявити", які "серйозніші наслідки" матиме перемога російського диктатора Володимира Путін у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО, який зробив заяву щодо мирних переговорів за участю України та Росії. Столтенберг пояснив, що НАТО буде підтримувати Україну якомога довше, щоб позиції України у можливих переговорах з Росією були якомога кращими.