Путін вичікав момент: який наказ диктатор віддав щодо Курської області

За інформацією Forbes, Путін наказав відбити Курську область до 1 жовтня

Російський диктатор Володимир Путін, який довгий час не знав, як реагувати на прорив ЗСУ у Курську область, наказав своїй армії відбити захоплені ЗСУ райони Курщини до 1 жовтня. У середу російські війська розпочали контратаку вздовж західного краю українського виступу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

ЗМІ цитує фінського аналітика Йоні Аскола, який заявив, що контрнаступ Росії щодо витіснення українців із Курської області офіційно розпочався.

У матеріалі йдеться, що росіяни націлилися на Снагоськ – село на південь від річки Сейм, за кілька кілометрів на північ від кордону. У головному ударі брали участь не менше восьми танків та іншої бронетехніки 51 полку ВДВ РФ. За кілька годин після контратаки у селі все ще тривають бої.

"Ситуація на лівому фланзі нашого угруповання під Курськом загострилася", - зазначає український аналітичний гурт Deep State.

Одночасно окрема російська частина рушила до села Уланок на правому фланзі українців у Курській області.

Автори матеріалу зазначають, що Генштаб ЗСУ дуже ризикував, віддаючи наказ про наступ на Курську область. На Донеччині на сході України потужна російська 2 загальновійськова армія неухильно просувається до Покровська - ключового українського опорного пункту, який розташований на деяких важливих лініях постачання.

"За п'ять тижнів після українського вторгнення до Курської області досі залишається дискусійним, чи правильним для України було рішення про вторгнення. Якщо українці утримають Курськ, вони, можливо, матимуть змогу обміняти область на будь-яких майбутніх мирних переговорах. Але якщо їх розгромлять російські контратаки і втратить Курськ, що вони отримають?", – зазначають автори.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ISW підтверджує, що РФ почала контратаки в Курській області, але їх масштаби неясні.