Путін поспішає: яке завдання отримали російські окупанти

Російські окупанти хочуть вирівняти лінію фронту та захопити максимальну кількість територій в Україні

Російські окупанти продовжують намагатися захопити якомога більше територій на сході України, саме таким чином вони прагнуть вирівняти лінію фронту до настання холодів і сезону дощів. Це пояснюється тим, що в осінньо-зимовий період наступальні дії стають значно складнішими через погодні умови, відзначив в ефірі Radio NV виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці, експерт з російських гібридних впливів Дмитро Жмайло.

"Вони глобально своїми кроками – це і покровський, і курахівський напрямок – намагаються до осіннього бездоріжжя і початку активного сезону дощів вирівняти лінію фронту. Вони не рахуються з втратами, просто намагаються захопити зараз якомога більше територій", – зазначив Жмайло.

Експерт також пояснив, чому оборона Вугледара відігравала таку важливу роль. За його словами, місто є стратегічно важливою висотою, звідки українські війська могли ефективно контролювати наступ росіян.

За його словами, тривала оборона Вугледара була важливою через його стратегічне розташування. Поки багатоповерхівки не були знищені росіянами, з цих позицій Сили оборони могли місяцями стримувати наступи противника, ефективно застосовуючи артилерію. Крім того, з цієї висоти ЗСУ тримали під вогневим контролем тилові комунікації російської армії, включно з дорогами та залізничними коліями, що значно ускладнювало їхню логістику, сказав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 2 жовтня у Силах оборони офіційно підтвердили, що військові отримали наказ на вихід із Вугледару. Окрім того, експерти відзначають, що після втрати Вугледару під загрозою опинилося Курахове.