Путін отримав жахливий економічний звіт, секретні данні потрапили в мережу

Санкції впливають на Росію

Росія може зіткнутися з більш тривалою та глибшою рецесією через розширення впливу західних санкцій на ключові сектори економіки. Висновки російських чиновників, викладені в доповіді, набагато гірші для Росії, ніж представлені в публічних заявах місцевих політиків. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Звіт є результатом місяців спостереження за реальним впливом економічної ізоляції Росії через вторгнення в Україну. До видання Bloomberg потрапив секретний документ, який склали для закритої зустрічі високопосадовців Росії 30 серпня. Люди, близькі до закритої зустрічі підтвердити правдивість документа.

Усі сценарії, включені у звіт, передбачають, що тиск санкцій буде посилюватися, і до них, ймовірно, приєднається більше країн. Різка відмова Європи від російської нафти і газу також може вдарити по здатності Кремля забезпечувати власний ринок, вважає Bloomberg на основі інформації, що міститься в секретному російському звіті.

Російські експерти, які готують звіт, закликають вжити низку заходів для підтримки економіки та подальшого послаблення наслідків обмежень, щоб у 2024 році економіка повернулася на довоєнний рівень, а потім продовжила зростання.

У звіті застерігають від зменшення обсягів виробництва в ряді експортно-орієнтованих секторів, від нафти і газу до металів, хімікатів і виробів з деревини. Хоча вважають, що згодом можливе деяке відновлення цих галузей, але вони перестануть бути двигунами економіки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через санкції РФ змушена купувати снаряди у Північній Кореї, а безпілотники закуповує з Ірану.