Путін отримав обіцянку щодо Курської області: на що очікує диктатор

Путін отримав обіцянку, що російські військові зможуть звільнити захоплені ЗСУ території Курської області до 1 жовтня

Російські військові командири пообіцяли диктатору Володимиру Путіну "звільнити" територію Курської області, яка перебуває під контролем Сил оборони України. Як відзначив в ефірі "Еспресо" військовий експерт Михайло Самусь, російські війська намагаються прорвати оборону України на кількох напрямках: Покровському, Торецькому, Вугледарському та в районі Часового Яру. Проте українські захисники поступово перехоплюють ініціативу.

За його словами, наразі не можна стверджувати, що російський наступ повністю зупинений або що ситуацію вже змінено на користь України. Однак, каже експерт, очевидно, що росіяни мають дефіцит резервів для активних дій на всіх напрямках. Їм не вистачає ресурсів навіть для прориву української оборони на Покровському напрямку. У той самий час вони мусять щось робити з Курською областю, і це, вочевидь, входить у їхні плани, додав Самусь.

Він стверджує, що російські війська намагатимуться продемонструвати досягнення в Курській області до 1 жовтня, стягуючи туди додаткові сили. Самусь не виключає можливих контратак чи контрнаступальних дій з боку росіян. Водночас українська оборона, що спирається на географічні особливості регіону, зокрема річку Сейм, ускладнює їхні плани.

"Поки що немає підстав вважати, що росіяни зможуть суттєво змінити ситуацію в Курській області. Спостерігатимемо, наскільки вони зможуть підсилити свої угруповання резервами. Тоді стане зрозуміло, як розвиватимуться події далі", – підсумував Михайло Самусь.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни такі прорвали оборону ЗСУ в Курській області.