Путін дав команду готувати мобілізованих на квітень: що задумав диктатор

Путін хоче спробувати вдруге взяти Україну за три дні

Кремль розраховує завдяки новій хвилі мобілізації суттєво збільшити російську армію. Російському командуванню поставлено план мобілізувати ще 500 тисяч людей. Їх хочуть кинути на фронт у новий наступ, який за планом РФ має відбутися вже у квітні. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на The Times.

Видання, посилаючись на інформацію західної розвідки, зазначає, що російський президент Володимир Путін може не побоятися та публічно оголосити нову хвилю мобілізації у найближчі тижні. Це дасть змогу суттєво прискорити процес збільшення російського війська в Україні.

"Якщо рішення буде ухвалено протягом кількох тижнів, до квітня, коли зимовий бруд в Україні висохне достатньо для великого наступу, можна буде навчити та відправити на фронт до 500 000 додаткових росіян", - йдеться у повідомленні.

При цьому західні розвідки зазначають, що хоч офіційно нову хвилю мобілізації в Росії ще й не оголошено, у російських військкоматах уже триває серйозна підготовка до мобілізації.

Перш ніж зважитися на новий виток ескалації у Путіна розпорядилися провести закрите приватне опитування. У результаті виявилося, що більшість росіян хвилює тема війни, але вони також не хочуть миритися з поразкою, йдеться у матеріалі видання.

Варто зазначити, що раніше про підготовку нової хвилі мобілізації в РФ повідомляла українська розвідка.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Бойко підтримав позбавлення мандатів колег з ОПЗЖ: чому зараз екс-регіонал прозрів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський постпред в ООН заявив, що РФ готова до переговорів: в Україні відповіли.