Путін боїться ударів далекобійною зброєю по РФ: чим пригрозив США та Британії

The Times пише про те, що Путін намагається налякати Британію та США відкритою війною

Незважаючи на те, що Кремль продовжує вдавати впевнений вигляд, заявляючи, що він не відмовиться від своїх цілей у війні проти України, можливе рішення західних партнерів Києва щодо ударів углиб території РФ серйозно непокоїть російського диктатора Володимира Путіна. Він уже попередив Великобританію та США, що вони "воюватимуть" з Росією, якщо дозволять Україні використовувати ракети великої дальності для ударів по цілях у його країні. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

ЗМІ зазначає глава британського уряду Кір Стармер та президент США Джо Байден проведуть у п'ятницю в Білому домі переговори щодо дозволу Україні бити по РФ ракетами Storm Shadow. Очікується, що у цьому питанні вони дійдуть згоди, оскільки Росія вже отримала від Ірану понад 200 балістичних ракет, що на Заході назвали "значною ескалацією".

Путін на російському державному телебаченні в четвер підкреслив, що цей крок "істотно змінить саму природу конфлікту", змусивши Москву відповісти.

"Це означатиме, що країни НАТО перебувають у стані війни з Росією. Ми ухвалимо відповідні рішення на основі загроз, з якими ми зіткнемося", - заявив диктатор.

У той же час, Стармер рішуче відкинув звинувачення Путіна, нагадавши про право України на самооборону. Прем'єр Британії нагадав, що весь світ знає, що саме російські війська розпочали повномасштабний наступ на суверенну державу. І Захід не хотів і не хоче жодного протистояння з Москвою, але саме Росія стала першою, хто розв'язав цей конфлікт.

Автори матеріалу допускають, хоча Вашингтон може дати згоду на використання Storm Shadow та їх французьких еквівалентів Scalp, це може не торкнутися американських балістичних ракет ATACMS на тлі стурбованості щодо можливої реакції Путіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" - багато вже було розмов: Пентагон нарешті озвучив своє рішення про удари України вглиб РФ.