Противник активізувався в напрямку ще одного міста Донеччини

Противник продовжує активно штурмувати в напрямку Курахового

Ворог постійно намагається прорватися через позиції українських військових в сторону Курахового, але останній тиждень для бійців Сил Оборони, зокрема 46-ї бригади, в районі населених пунктів Гостре та Георгіївка-Максимільянівка насичений складними боями. Про це повідомили аналітики проєкту DeepState, інформує портал "Коментарі".

Зазначається, що окупанти за допомогою великої кількості техніки та піхоти намагаються продовжувати розвивати свій успіх з Красногорівки в напрямку Гострого, пробують там закріпитися, але потрапляють під щільну роботу українських дронів та артилерії. Таким чином вони сподіваються обійти Георгіївку та Максимільянівку, в яких росіяни постійно зазнають невдач.

"Активізація ворога в сторону Курахового останній тиждень посилилася разом з успіхом в районі н.п. Українськ-Желанне Перше-Невельське. Саме в ці райони останнім часом було стягнуто багато підрозділів, які перебували поблизу, щоб продовжити своє просування. Не дивно, що цей напрямок атак відносять до Курахівського, адже просування ворога відбувається південніше саме в його сторону. Зараз йдуть спроби ворога повністю окупувати н.п. Желанне Перше та зачистити місто Українськ, при цьому триває накопичення та перегруповування сил для подальшого просування, зокрема, в напрямку Гірника. Куди буде далі рухатися ворог — покаже тільки час, адже, дуже часто, вони просто використовують можливості слабких місць, які дозволяють їм йти далі", – повідомляють у DeepState.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти мають просування на кількох напрямках фронту: мапа DeepState

Аналітики проекту DeepState оновили мапу бойових дій за 18 вересня, в пояснювальній записці до якої повідомили про успіхи ворожої армії. А саме: ворог просунувся біля Піщаного, Марфополя, Українська та Залізного.

Російські війська, як повідомляє ISW, продовжували просуватися на південний схід і схід від Покровська, але не досягли жодних підтверджених успіхів у напрямку Покровська 18 вересня. Пропагандистські блогери стверджували 17 та 18 вересня, що російські війська просунулися на захід через річку Журавка у Гродівці та у північній частині Гродівки. Також стверджувалося, що окупанти, що діють на південний схід від Покровська, просунулися до вулиці Гоголя у північно-східній частині Селідово та до північних околиць Гірника. Також окупанти повідомляли, що захопили Гродівку та зачищають місто. Однак ISW не виявив підтвердження цих російських заяв.

Подробиці російського наступу – за посиланням.