Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти мають просування на кількох напрямках фронту: мапа DeepState
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти мають просування на кількох напрямках фронту: мапа DeepState

На карті збільшується «червона» зона – окуповані території

сьогодні, 08:23 comments1110
Поділіться публікацією:

Аналітики проекту DeepState оновили мапу бойових дій за 18 вересня, в пояснювальній записці до якої повідомили про успіхи ворожої армії. А саме: ворог просунувся біля Піщаного, Марфополя, Українська та Залізного.

Окупанти мають просування на кількох напрямках фронту: мапа DeepState

Мапа бойових дій DeepState, скріншот

Російські війська продовжили наземні атаки на півночі Харківської області 18 вересня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Також окупанти продовжили атаки в районі Вовчанська, а російські блогери стверджували, що українські війська провели контратаки в районі Вовчанська та поблизу Глибокого та Липців. Про це у зведенні за 18 вересня повідомили в Інституті вивчення війни (ISW), інформує портал "Коментарі".

Окупанти нещодавно підтвердили просування лінією Куп'янськ-Сватово-Кременна. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 вересня, показують, що російські війська просунулися на захід від Табаївки, на захід від Кармазинівки та на південь уздовж траси поблизу Макіївки. Російський блогер заявив, що ворожі війська також просунулися у лісових районах біля Піщаного та Невського, але ISW не виявив візуальних доказів цих заяв.

Російські війська продовжували наступальні операції у районі Часового Яру; на південь від Часового Яру біля Ступочек та Білої Гори; і на південний схід від Часового Яру біля Клещеївки 17 і 18 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Пропагандисти заявляли, що підрозділи російської 4-ї мотострілецької бригади та невказані чеченські сили "Ахмата" перетнули канал Сіверський-Донець у напрямку Ступочек 17 вересня. Інший російський блогер заявив, що окупанти насилу встановлюють міцні позиції в Жовтневому мікрорайоні (східна частина Часового Яру).

Також противник нещодавно досяг незначних успіхів у Торецьку. Геолокаційні кадри за 18 вересня показують, що окупанти нещодавно просунулися вздовж вулиці Центральної у східному Торецьку, і російські блогери заявили, що їхні війська просунулися далі на північ і захід у східному Торецьку. Інший російський блогер повідомив, що окупанти просунулися в лісових районах на південний схід від Торецька, хоча ISW не виявив підтвердження цієї заяви.

Російські війська, як повідомляється, продовжували просуватися на південний схід і схід від Покровська, але не досягли жодних підтверджених успіхів у напрямку Покровська 18 вересня. Пропагандистські блогери стверджували 17 та 18 вересня, що російські війська просунулися на захід через річку Журавка у Гродівці та у північній частині Гродівки. Також стверджувалося, що окупанти, що діють на південний схід від Покровська, просунулися до вулиці Гоголя у північно-східній частині Селідово та до північних околиць Гірника. Також окупанти повідомляли, що захопили Гродівку та зачищають місто. Однак ISW не виявив підтвердження цих російських заяв.

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька та продовжили наступальні операції у цьому районі 18 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на північ від Водяного.

Крім того, окупанти нещодавно просунулися у східній частині Запорізької області біля Гуляйполя. Геолокаційні кадри за 18 вересня показують, що ворог нещодавно досяг успіхів у садовій зоні на північному заході Марфополя (трохи на південний схід від Гуляйполя), а російський блогер 18 вересня заявив, що окупанти захопили весь Марфополь і незначно просунулися в полях на північний захід населеного пункту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини