Просування на Лиманському напрямі припинилося: військові назвали причину

Погода та ресурси поки не сприяють настанню ВСУ

Українські захисники продовжують вести бої на Лиманському напрямі на Луганщині. Проте погода та ресурси поки що не сприяють тому, щоб наступ просувався. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на спікера Східного угруповання військ ЗСУ полковника Сергія Череватого в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Ряд факторів впливає, по-перше, ми – не росіяни. Ми не кидаємо наші підрозділи, коли немає резервів, достатньої вогневої підтримки. Тому ми діємо так, як приписує адекватна сучасна військова наука. Коли ми мали ці можливості, ми просувалися - погодні умови, резерви", - пояснив Сергій Череватий.

Він додав, що відсутність поступу не означає, що бої припинилися. Наші захисники на Лиманському напрямі продовжують знищувати логістику та склади ворога.

"Бойові завдання бувають різні – це не завжди наступальні дії. Це виснаження противника, а є момент, коли ти можеш перейти до більш рішучих дій та прорвати оборону противника, як у Харківській області було", – додав речник.

За словами Череватого, настання військ залежить не тільки від наявних ресурсів, а й від погодних умов. Хоча речник не виключив, що для контрнаступу потрібно зібрати "потужний кулак", маючи на увазі військову допомогу партнерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – російські війська продовжують підготовку до нового наступу. В Інституті вивчення війни озвучили подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Міноборони Білорусі заявили про початок нових навчань із РФ. Йдеться про "штабні тренування", в рамках яких плануватимуть "застосування військ" двох країн.