Просочуються в будинки, як таргани: навіщо окупанти хочуть захопити Селидове

Українські військові підтверджують інформацію про те, що росіяни дійшли до центру Селидового

Українські військові підтвердили інформацію про те, що російські загарбники беруть штурмом Селідове. Зокрема, як каже військовий із позивним "Алекс", росіяни вже зайняли деякі багатоповерхівки у центрі міста.

"З Селідовим, на жаль, все так, як і казав: противник маэ просування в центрі, вже зайняв кілька багатоповерхівок. П*дори просочуються як таргани, поступово опиняючись у будинках. Спостерігаючи кадри боїв та стан міських будівель, з сумом хочу сказати, що бої за Селидове чимось нагадують бої за Новогродівку. Хорошого мало", - зазначає "Алекс".

При цьому військовий "Осман" повідомив, що Сили оборони просто не справляються з тим потоком загарбників, які кинули на штурм Селідова.

"Ворог успішно проникає і розосереджується по будинках та підвалах. Полонені, яких встигли допитати, сказали, що прибули свіжі резерви, відправлені захоплювати те, що, за доповідями, "вже захоплено", тому найближчим часом тиск збереже свою тенденцію", - додає "Осман".

Як заявив аналітик, старший лейтенант сухопутних військ Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін, ключове в тому, що сказали військові – це брак сил.

"Якщо у вас немає людей, а ворог кинув сотню чи дві солдатів, і ви вибили навіть 90% з них, ті небагато хто "розосереджується по будинках і підвалах" забезпечують остаточний контроль над місцевістю", - зазначив експерт.

За його словами, головний фактор, який допомагає росіянам досягати певних успіхів – це маса.

"Селідово потрібно росіянам не лише для розширення своїх флангів, а й як відносно великий населений пункт, який можна перетворити на логістичний центр для продовження просування до Покровська, використовуючи Селидове як опорну точку для виходу в "підчерев'я" міста", - каже Левін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що за інформацією німецького аналітика Юліана Ріпке, російські війська увійшли до міста Селидове Донецької області, яке успішно захищалося з літа.