Прорив військ до Росії: на Заході вказали на ще одну можливу ціль України

Вторгнення в РФ у виданні назвали "рідкісною та серйозною ризикованою грою"

Українське військове командування могло ризикнути проривом до Росії з метою покращення позицій на полі бою перед можливими переговорами про закінчення війни. Як повідомляє портал "Коментарі", таке припущення озвучили аналітики "CNN".

"Уперше за всю війну заговорили про переговори. Росію можуть запросити взяти участь у наступній мирній конференції, яку проведе Україна та її союзники. Частка українців, які схвалюють переговори, хоч і становить меншість, зростає. А над Києвом палає ймовірність президентства Трампа, - йдеться в публікації. - Важливо пам'ятати, що зовнішня політика Заходу - непостійний і легко виснажуваний звір. Постійна підтримка України з боку НАТО є винятком. І в міру того, як війна наближається до четвертого року, питання про те, як вона закінчиться, ставатимуть дедалі гучнішими".

І у зв'язку з тим, що перспектива врегулювання шляхом переговорів тепер "менш далека", у CNN зазначили, що обидві сторони щосили намагатимуться покращити свою позицію на полі бою.

"Неясно, чи мотивований наступ України на Курськ цим чи просто метою завдати шкоди там, де противник слабкий. Але це є рідкісною і серйозною ризикованою грою з обмеженими ресурсами Києва і тому може свідчити про віру українців у те, що попереду на нас чекають великі зміни ", – резюмували у виданні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - від офіційних осіб України практично немає інформації про події, що відбуваються в Курській області РФ. Проте радник глави Офісу президента Михайло Подоляк все ж таки озвучив деякі версії. Спочатку він заявив у себе в Тelegram, що це хороший привід показати чи справді росіяни проти війни чи все ж таки підтримують путінський режим. А вже згодом заявив, що операція на Курщині може допомогти Україні мати більш впевнену позицію перед другим самітом світу. Чи насправді можна сказати, що ця операція може посилити переговорні позиції України? Чи справді Україна змогла застати РФ, що називається зненацька? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.