Прорив у Курську область показав уразливість РФ: на що нездатна російська армія

Колишній посол США в НАТО наголосив, що Курська операція демонструє, що Росія перебуває на межі своїх можливостей

Успішна операція ЗСУ у Курській області РФ показує, що Росія не може одночасно нападати та захищатися. Таку думку висловив колишній посол США у НАТО Курт Волкер. Як передає портал "Коментарі", про це пише Business Insider.

"Росія не може нападати на Україну та захищати Росію одночасно, їй довелося зробити вибір", - сказав він на конференції GLOBSEC у Празі.

За його словами, Росії "доведеться перемістити сили з України для захисту РФ", і що це "те, чим ми маємо скористатися за допомогою систем далекого радіусу дії, щоб вдарити по них, поки вони рухаються".

Дипломат додав, що вторгнення України до Курської області "демонструє, що Росія перебуває на межі своїх можливостей".

У той же час заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив на саміті з питань розвідки та національної безпеки у Вашингтоні минулого тижня, що на армію РФ чекає "важка боротьба", якщо вони захочуть повернути захоплені території регіону.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прорив українських військ у Курську область Росії є законним і підпадає під право Києва на самооборону. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише "Reuters".

Журналісти зазначили, що в інтерв'ю німецькому тижневику Welt am Sonntag Столтенберг сказав, що Україна має право на самооборону. І згідно з міжнародним правом це право не закінчується на кордоні.

За його словами, НАТО не було заздалегідь поінформовано про плани України і не відігравало в них жодної ролі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Ходжес натякнув, чому Україна пішла на ризик із Курською операцією.