Прорив у Курській області: боєць ЗСУ розповів, як може змінитися ситуація на півночі України

Вже з'явилися відеопідтвердження, що військові ЗСУ перебувають у місті Суджа Курської області РФ

Чому українське командування могло обрати просування ЗСУ саме в районі Суджі Курської області – своєю думкою з цього приводу в інтерв'ю Radio NV поділився командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС із 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

"Суджа - одна з частин військ групи "Північ", яку ворог сформував для того, щоб турбувати, а то й безпосередньо здійснювати напади на нашу територію. Чотири такі осередки було створено - в районі Суджі, в районі Грайворона, біля Великої Писарівки. ще два, це якраз район Липці та Вовчанська, де ворог здійснив повторне вторгнення на територію нашої держави", - розповів боєць.

За його словами, Суджа є найвищим і найпівнічнішим пунктом з усіх чотирьох перелічених.

"Відповідно, це може бути дуже непоганою історією для логістичного перерізання чи ускладнення ворожого пересування на півночі нашої держави. Тому вибір є дуже цікавим", - додав Федоренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прорив кордону в Курській області Україна може переслідувати ще одну мету – захопити в полон якнайбільше росіян, щоб потім використати їх для обміну на своїх військовополонених. Підтвердженням цього є те, що майже щоденно обмінний фонд України поповнюється на десятки полонених окупантів. Про це пише німецький таблоїд "Bild".

Також видання "Коментарі" повідомляло – через чотири дні після початку вторгнення України до Курської області Росії кількість підтверджених українських бригад у зоні вторгнення і навколо неї зросла як мінімум до п'яти: чотири армійські механізовані бригади та одна бригада зі складу незалежних штурмових авіаційних сил. Про це пише Forbes, загалом ці підрозділи можуть включати до 10 000 військовослужбовців та 600 одиниць бронетехніки.