Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пропагандисти Кремля запустили новий фейк про сім'ю Зеленських
commentss НОВИНИ Всі новини

Пропагандисти Кремля запустили новий фейк про сім'ю Зеленських

Російські ЗМІ поширюють брехню про мільйонні витрати Олени Зеленської під час війни

2 липня 2024, 15:21
Поділіться публікацією:

Нещодавно у російських ЗМІ з'явилася інформація, що перша леді України Олена Зеленська купила суперкар Bugatti вартістю 4,5 мільйона євро під час ексклюзивної презентації у Франції.

Пропагандисти Кремля запустили новий фейк про сім'ю Зеленських

Росіяни поширили фейк про дорогу купівлю Олени Зеленської

Центр протидії дезінформації та активні інтернет-користувачі швидко зрозуміли, що фейк поширили пропагандисти Кремля. Так, експерти виявили, що сайт, який першим опублікував новину, був створений лише кілька днів тому та активно підтримував російську політику.

Подальше розслідування показало, що людини, яка нібито поділилася подробицями про покупку, — співробітник магазину Bugatti на ім'я Жак Бертен — насправді не існує. Його соціальні мережі були створені нещодавно, і його французька мова залишала бажати кращого. Це наштовхнуло на думку, що відео можна зробити з допомогою штучного інтелекту.

Пропагандисти Кремля запустили новий фейк про сім'ю Зеленських - фото 2

До того ж код сайту містив інструкції, які виставляли певні політичні погляди, що вказує на упередженість вихідної публікації.

Олена Зеленська поки не коментувала ці чутки, ймовірно, воліючи не надавати значення черговій хибній інформації.

Раніше “Коментарі” писали, що російські пропагандисти вигадали фейк за участю секретаря РНБО України Олексія Данилова. Таким чином вони хочуть "довести" нібито причетність України до теракту у "Крокус Сіті" під Москвою 22 березня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД).

Читайте також на порталі "Коментарі" — Російські пропагандисти поширюють наратив , що Швейцарський саміт світу нібито не мав жодного сенсу, розповів політолог Андрій Городницький.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини