Про стабілізацію фронту не йдеться: звідки негайно треба відводити війська

Окупанти захоплюють фланги ЗСУ на Покровського напрямку і командування ЗСУ нічого з цим вдіяти не може

На Покровському операційному напрямку ворог завершує реалізацію свого задуму, щодо флангового охоплення та ліквідації плацдраму ЗСУ східніше річки Вовча в районі Невельского силами суміжних флангів УВ "Центр" та "Юг", відзначив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

"Схоже на те, що командування ЗСУ не може цьому завадити. Більше того, рішення про відхід військ на рубіж Гірник - Курахівка також ним поки не прийнято. Я поки не розумію, на що воно сподівається", - відзначив Машовець.

За його інформацією, передові підрозділи противника з півночі вже вклинились в село Українськ (на східній та південно-східній околиці), взяли під контроль північну частину Галицинівки та просунулись до північно-східної околиці Гірника.

В свою чергу, каже військовий оглядач, з півдня передові підрозділи УВ "Юг "пересікли річку Лозова північніше Красногорівки, й досить суттєво просунулись вздовж південного берегу річки по напрямку Красногорівка – Олександропіль.

"Не мені пояснювати, що буде далі, якщо знову будуть зволікання із наказом на відхід передових підрозділів, принаймні за річку Вовча... Утримати рубіж Желанне Перше - Желанне Друге (якщо тамтешнє українське командування сподівається на це) також не вийде. Противник вже знаходиться на західному (протилежному) березі Вовчої й до того ж, активно просувається вздовж неї у південному напрямку (Данилівка - Гірник)", - відзначив Машовець.

На його думку, ситуацію може врятувати надійне та гарантоване утримання ЗСУ рубежу Гірник - Курахівка.

"Але, щось не схоже на те, що у нинішніх умовах ЗСУ на це здатні. Тому, на місці наших керманичів, які вже поспішили заявити про якусь там "стабілізацію" на Покровському напрямку, я би не робив таких гучних й очевидно поспішних заяв та висновків", - відкреслив експерт.

За його словами, дійсно, є певні ознаки того, що противнику всі ці просування та "прориви" даються нелегко й він вимушений вже перейти до чергового "перерозподілу" своїх сил та засобів вздовж усієї смуги наступу. Але, підкреслює експерт, ніякої "стабілізації" чи "зупинки" у діях противника поки не спостерігається.

Машовець додав, що "пригальмування" на Покровському напрямку пояснюється виключно тим, що окупанти сконцентрували основні зусилля трохи південніше - у бік Селідово та на ліквідацію нашого плацдарму на річці Вовча в районі Невельского.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські військові втратили село Невельське.