Про що говорить тактика ЗСУ в Курській області: яких "сюрпризів" варто чекати росіянам

Ставка України робиться на те, щоб ворог не зміг здійснити ротації та налаштувати логістику

Більше місяця, як в Курській області розпочалася операція ЗСУ. Про що говорить тактика ЗСУ в Курській області? Чи дійсно українські військові тепер мають можливість сковувати росіян ще більше? Видання "Коментарі" розібралося в питанні, проаналізувавши думки експертів.

Будуть значні наслідки

OSINT-аналітик, військовий оглядач Віталій Кононученко в інтерв’ю "24 Каналу" розповів, що у Курській області українські сили продовжують завдавати ударів по важливих логістичних об'єктах ворога. Невдовзі ця тактика має принести результат.

Експерт зазначив, ворог в Курській області перейшов до маневрової оборони, а українські захисники намагаються просуватись на ділянках, де росіяни слабші.

За словами військового оглядача, загальна ситуація на Курщині уповільнена порівняно з просуваннями, які відбувались у перші тижні з початку операції ЗСУ.

"Українські сили рухаються дуже обережно на ділянках, де росіяни не мають достатньо сил для оборони", - зазначив Кононученко.

Зазначається, що ЗСУ пошкодили одну з переправ противника на річці Сейм і ще більше ускладнили пересування у цьому напрямку. Знищено щонайменше три мости та багато понтонних переправ у Курській області. Ставка України, на думку експерта, робиться на те, щоб ворог не зміг здійснити ротації та налаштувати логістику. В результаті він буде вимушений піти звідти самі.

"Наразі не вдається досягти цієї мети, але час минає і ця тактика дасть свої результати. Згодом у лавах ворога буде повна дезорганізація, сили не матимуть нормального забезпечення боєкомплекту і навіть провізії, не буде можливості евакуації поранених. Все це призведе до значних наслідків", – зауважив Кононученко.

Експерт додав, якщо наші сили зможуть утримувати цей рівень напруги, то, імовірно, не доведеться атакувати з боку українського кордону, тому що росіяни будуть вимушені самі покинути цю зону.

Курська операція може перейти з контролю до сковування росіян

Військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан в інтерв’ю "24 Каналу" зазначив, що українські сили оборони почали вторгнення в Курську область Росії 6 серпня, і за цей місяць Курська операція значно змінила ситуацію на лінії фронту. Українські військові тепер мають можливість сковувати росіян ще більше.

За його словами, Курська операція змінила архітектуру військових дій, створивши новий Північний фронт.

"Ми нарешті розвернулися в бік противника, тепер у нас фронт Північний. Таким він і мав бути", - зазначив експерт.

За його словами, те, як розвиватимуться події в Курській області, залежатиме від кількості військ, яку російське командування туди перекине. При цьому ЗСУ зможуть зв'язати на цій ділянці "тисячні війська" росіян.

"Курська операція може перейти з контролю до сковування росіян. Тоді ми зв'яжемо сотні тисяч російських військ, якщо вони вирішать нас зупинити", - заявив Світан.

Він також наголосив, що українським військовим потрібно здійснювати удари в бік Москви і не припиняти рух на цьому напрямку. Тоді, на думку експерта, росіяни будуть розгублені ще більше.

Читайте також на порталі "Коментарі" - місяць Курській операції ЗСУ: чи досягнуті цілі, що далі.