Пригожин готує новий набір до ПВК "Вагнер": скільки хоче залучити найманців

Пригожин назвав скільки найманців очікує набрати до середини травня.

Власник терористичної організації ПВК "Вагнер" Євген Пригожин анонсував, що збирається набрати 30 тис. нових найманців за наступні два місяці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Кореспондент".

Російська армія скористалась послугами приватних армій у війні з Україною, зокрема і ПВК "Вагнер", що належить російському олігарху Євгену Пригожину. Близький до Путіна діяч почав набір з російських колоній та намагався швидко здобути перемогу в Україні. Проте сили ЗСУ вдало знищують російську армію, зокрема і найманців Пригожина.

Для поповнення запасів ПВК "Вагнер" Пригожин анонсував, що почне новий набір. Згідно з оприлюдненими планами, до середини травня терористична організація хоче залучити близько 30 тис. найманців. За словами Пригожина у Росії відкрились понад чотири десятки центрів для запису найманців, де вербують по 5-8 сотень людей кожного дня. Окрім того, запевняють, що в окремі дні ця цифра виростає до 1200 осіб.

"Вербування йде краще, ніж очікувалося, добровольці перебувають у кращій фізичній формі, ніж ув'язнені", - повідомляє слова Євгена Пригожина видання.

За оцінками американської розвідки станом на середину лютого ПВК "Вагнер" в Україні втратив близько 30 тис. осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська розвідка розповіла про важливу спецоперацію, без якої Україна могла б зазнати економічної поразки у війні з Росією.

Також "Коментарі" писав, що Медведєв закликає американців здійснити переворот та скинути президента Джо Байдена.