Президент Південної Кореї прокоментував можливість надання Україні летальної зброї

Президент Південної Кореї пообіцяв надати Україні всю необхідну підтримку, якщо війська КНДР прийматимуть участь у війні проти неї

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна може розглянути можливість надання зброї Україні в залежності від рівня військової співпраці між Росією та Північною Кореєю. Зокрема, як повідомляє агентство Yonhap, про це він сказав після саміту з президентом Польщі Анджеєм Дудою, який відбувся у Сеулі.

"Якщо Північна Корея відправить спецсили на війну в Україну, ми надаватимемо підтримку Україні крок за кроком і розглянемо вжиття необхідних заходів для гарантування безпеки Корейського півострова", - заявив Юн Сок Йоль.

Президент також підкреслив, що Південна Корея до цього часу дотримувалася принципу непостачання летальної зброї, але може переглянути свою позицію в залежності від військової активності Північної Кореї. Лідери Польщі та Південної Кореї спільно засудили відправку військ КНДР до Росії, зазначивши, що це є прямим порушенням Статуту ООН та резолюцій Ради Безпеки ООН, а також провокацією, яка загрожує не лише регіональній, а й глобальній безпеці.

"Республіка Корея ніколи не сидітиме склавши руки і вживатиме необхідних заходів крок за кроком у координації з міжнародним співтовариством залежно від розвитку військової співпраці Північної Кореї та Росії", - додав Юн Сок Йоль.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Сеул може передати Україні наступальне озброєння власного виробництва. Наприклад, Україна може отримати бойові бронемашини, самохідні артилерійські установки, оперативно-тактичні ракетні комплекси та системи протиповітряної оборони різного радіусу дії.

Також "Коментарі" розповідали, що в РФ розпочали погрожувати офіційному Сеулу на тлі появи інформації про те, що він може надати Києву летальну зброю.